سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سن مناسب ارتودنسی دندان؛ حداکثر سن برای ارتودنسی بزرگسالان و بهت

بهترین سن ارتودنسی

برای تمام افرادی که قصد انجام ارتودنسی دارند، علاوه بر آگاهی از هزینه و دیگر مسائل، لازم است تا اطلاعات مناسبی درباره سن مناسب انجام این درمان داشته باشند. بهترین متخصص ریشه دندان در رشت با توجه به توصیه متخصصان آمریکایی، بهترین سن انجام ارتودنسی در کودکی و بین 8 تا 12 سالگی است.

اولین معاینه ارتودنسی در چه سنی است؟

انجمن ارتودنسی آمریکا اولین معاینه ارتودنسی را سن 7 سالگی در نظر گرفته است. احتمال دارد که درمان ارتودنسی در این زمان نیاز نباشد. اما اگر در این زمان نیاز به درمان خاصی باشد، می‌توان به کمک ارتودنسی، با اثربخشی بیشتری آن را درمان کرد. در واقع می‌توان با تشخیص به موقع از بروز بسیاری از مشکلات جدی تر در آینده جلوگیری کند. اولین دندان آسیاب کودکان در سن 6 سالگی رشد می‌کند که نقش بسیار مهمی در جویدن غذا دارد. بنابراین بررسی وضعیت دندان‌ها و فک و صورت در این سن، اثرات بسیار موثری برای فرد خواهد داشت.

اولین سن برای شروع درمان ارتودنسی

زمانی که برای اولین کودک خود را برای معاینه ارتودنسی به مطب دندانپزشکی ببرید، متخصص ارتودنسی زمان مناسب برای شروع درمان را با توجه به شدت و نوع ناهنجاری، برای شما مشخص خواهد کرد. به طور معمول اولین سن شروع درمان ارتودنسی برای پسران 9 سالگی و برای دختران 8 سالگی است. اگر میزان ناهنجاری زیاد باشد، احتمال شروع درمان زودتر از این سن نیز وجود دارد. با این حال تمام این موارد بعد از معاینه متخصص ارتودنسی تعیین می‌شوند. در صورتی که در زمان مناسب برای درمان ارتودنسی به کلینیک دندانپزشکی مراجعه نکنید، درمان ارتودنسی در سنین بالاتر کمی سخت‌تر خواهد بود. درمان در سن مناسب می‌تواند از بسیاری از ناهنجاری‌های شدید دهان و دندان در سنین بالاتر جلوگیری کند.

سن مناسب شروع درمان ارتودنسی

تشخیص سن مناسب برای شروع درمان، بر عهده متخصص ارتودنسی خواهد بود. در صورتی که مشکلات فکی وجود نداشته و فقط دندان‌های بیمار ناهماهنگی داشته باشند، محدوده سنی 10 تا 12 سال زمان مناسبی برای درمان است. ناهنجاری‌های دندانی به کمک سیم و براکت به راحتی قابل رفع هستند.

سن مناسب ارتودنسی برای بزرگسالان

به طور معمول، ارتودنسی در هر سنی برای بیماران قابل انجام است. با این وجود، یکسری شرایط وجود دارند که برای دریافت این درمان بیمار باید آنها را داشته باشد. علاوه بر این نیز، توجه به این نکته ضروری است که هرچه سن بالاتر برود، درمان نیز طولانی‌تر و کمی سخت‌تر خواهد شد. همچنین، با توجه به شرایط بیمار، دندانپزشک سن مناسب برای انجام درمان را تعیین می‌کند.

چرا ارتودنسی در سنین کودکی بهتر است؟

تاکید بر درمان ارتودنسی در سنین پایین دلایل متعددی دارد. بعضی از کودکان مستعد اختلالات فکی هستند که درمان در همان ابتدا می‌تواند سبب کنترل رشد فک‌ها شود. در حالی که درمان اختلالات فکی در بزرگسالی تنها به کمک ارتودنسی رفع نخواهد شد و نیاز به انجام جراحی است.
جراحی فک سخت‌تر بوده و دوره نقاهت بسیار طولانی و حدود 2 ماه دارد. یکی از مهم‌ترین دلایلی که ارتودنسی در سن پایین را ضروری کرده، همین موضوع است. اگر در سنین کودکی دندان‌ها صاف و مرتب شوند، در نتیجه رعایت بهداشت دهان و دندان بهبود یافته و مسواک زدن و کشیدن نخ دندان راحت‌تر خواهد شد. به دنبال آن سلامت دهان و دندان افزایش خواهد یافت.
اغلب اوقات افرادی که دارای دندان‌های نامرتب هستند، اعتماد به نفس کافی برای لبخند زدن و صحبت کردن ندارند. بنابراین اگر ارتودنسی در سنین کم زیبایی را برای دندان‌ها ایجاد کند، کودک در سن بالاتر اعتماد به نفس بیشتری برای حضور در اجتماع خواهد داشت.

تفاوت روند ارتودنسی در کودکان و بزرگسالان

در کودکان، فک و دندان‌ها به طور کامل توسعه پیدا نکرده است. بنابراین درمان ارتودنسی برای آنها بسیار راحت‌تر بوده و دندانپزشک می‌تواند جابه‌جایی فک و دندان را به راحتی انجام دهد. اما در سنین بزرگسالی فک‌ها به طور کامل رشد و توسعه پیدا کرده و امکان تغییرات جایگاه فک وجود ندارد. همچنین روند درمان در بزرگسالان بسیار طولانی‌تر خواهد بود. در اکثر اوقات نیز، از جراحی در کنار ارتودنسی برای درمان مشکلات و ناهنجاری‌های فک استفاده می‌شود.

https://drshamsdentist.com/%D9%85%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5-%D8%A7%DB%8C%D9%85%D9%BE%D9%84%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

آیا ارتودنسی در سن 40 سالگی نتیجه مثبت خواهد داشت؟

 

زمان درمان ارتودنسی به نوع و شدت ناهنجاری بستگی دارد. هرچقدر که سن بیمار کمتر باشد، درمان سریع‌تر و راحت‌تر صورت می‌گیرد و همچنین نتیجه موفقیت آمیزتری خواهد داشت. ارتودنسی در سن 40 سالگی نیز، می‌تواند نتیجه مثبتی برای سلامت دهان و دندان فرد به همراه داشته باشد. اما این را در نظر داشته باشید که اگر ناهنجاری‌های فکی وجود داشته باشند، احتمال اینکه ارتودنسی به تنهایی پاسخگوی درمان نباشد، وجود دارد. شاید نیاز به جراحی در کنار ارتودنسی وجود داشته باشد. اگر مشکلات فکی در سنین مناسب درمان شوند، مرتب کردن دندان‌ها در هر سنی به کمک ارتودنسی به راحتی قابل انجام است.